Maradt még egy kis aszalt paradicsomom a szekrényben, amit szerettem volna felhasználni. Így készült ez a recept, imádtam. Olaszos ízvilág, a kókusztejszín pedig krémessé tette az egészet.
Hozzávalók 2 nagyobb adaghoz:
– 450 g csirkemell
– 1 kis fej vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 55 g szárított paradicsom
– 160 g sűrített paradicsom ( cukormentes)
– 30 g cocomas ( kókusztejszín) ( más növényi tejszín is jó lehet, diétának megfelelően)
– 2 dl víz
– só, bors, rozmaring, kakukkfű, oregano
Hozzávalók a körethez:
– 50 g bulgur
– 100 g víz
– só, bors, rozmaring, kakukkfű
– babérlevél
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítom és wokban üvegesre pirítom. A csirkemell csíkokat felaprítom és a vöröshagymára dobom, majd fehéredésig pirítom.Ezután hozzáadom a sűrített paradicsomot, a cocomast, ízlés szerint megszórom a fűszerekkel, és az összenyomott fokhagymát is hozzáadom. Ezután felöntöm vízzel, és alacsony lángon kb. 15-20 percig főzöm, közben kevergetem néha. Végül hozzáadom az apróra vágott szárított paradicsomot is.
A bulgurt egy lábasba öntöm, és egy kicsit felmelegítem a szemeket. Ezután hozzáadom a vizet, és közepes lángon addig kevergetem amíg felforr. Közben fűszerezem ízlés szerint. Ezután alacsony lángra veszem, fedővel letakarom, és 15 percig főzöm. Ha kész lehúzom a tűzről, a fedőt rajta hagyom, amit még egy konyha ruhával is letakarok, addig amíg az összes nedvességet fel nem szívta.
Tápérték 1 adagban ( köret nélkül)
kcal: 431.08
fehérje: 61.6
szénhidrát: 30.84
zsír: 7.12
Közösségi oldalak:
Facebook: https://www.facebook.com/fittdieta/
Kövessetek instán is:https://www.instagram.com/fittdieta/
Csatlakozz a Fittdiéta csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/1876629335681680/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: