Paleo zserbó piskóta tekercs

Zserbósan minden jobb! Tehát a piskóta tekercs is. Most a Paleolit Éléskamra omlós piskóta lisztkeverékét használtam, ami isteni lett. Ezt mi sem bizonyítja számomra jobban, ha az életmódváltást szkeptikusan és csak távolról szemlélő rokonok, barátok is azt mondják ez bizony mennyei!

További zserbós receptjeim IDE kattintva érhető el.

A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak.

Hozzávalók 1 tekercshez: ( 10 szelet)

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a csokimázhoz:

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét egy csipet sóval és az eritrittel verjük kemény habbá. A sárgáját eritrittel habosítsuk ki. Adjuk hozzá a lisztet, a vizet, az olvasztott kókuszolajat. Pár percig állni hagyjuk, majd a fehérje habot óvatos mozdulatokkal, több adagban hozzáadjuk a sárgás masszához. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntjük ( körülbelül  25*15 cm). Ha megsült a sütőpapírt óvatosan húzzuk le róla, és tekerjük fel egy konyharuhába, mint a palacsintát. Hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a tölteléket. A diót az eritrittel daráljuk össze kávédarálóban.

A csokimázhoz egy lábasban keverjük össze a kakaóport az eritrittel és pár evőkanál vízzel. Annyit adjunk hozzá, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Alacsony lángon kevergessük, és ha felforrt húzzuk le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

Ha piskóta kihűlt terítsük ki, és kenjük meg a baracklekvárral, úgy, hogy a széleit hagyjuk ki. Ezután szórjuk meg a darált dió és eritrit keverékével. Végül jó szorosan tekerjük fel. A piskóta tekercset egyenletesen vonjuk be a kakaómázzal, és tegyük hűtőbe, hogy megkössön.

Tápérték 1 szeletben:

kcal:  94.14

fehérje:  3.92 g

szénhidrát:  5.27 g

zsír: 6.64 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

/szponzorált tartalom/
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »