A kakaós csigát mindenki szereti. Ma már senkinek nem kell lemondania róla, ezt a csigát a vegánok, tojásérzékenyek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják. További kakaós csiga receptek ITT találhatóak.
Az eredeti recept ITT megtalálható.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 100 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
- 50 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
- 70 g porrá őrölt eritrit
- 0,5 g Szafi Reform himalája só
- 10 g almaecet
- 140 g+130 víz
- + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 35 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor
- 35 g porrá őrölt eritrit
- 60 g víz
- 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)
- kb. 1 gramm olaj
A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ezalatt készítsük el a krémet. Először lágy lesz a tészta, de nem kell hozzá több liszt, a pihentetés után jó lesz az állaga. Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel. Vágjuk 12 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral. Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 37.46 g
fehérje: 1.51 g
szénhidrát: 6.04 g
zsír: 0.43 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: