Fittdiéta

Aszalt paradicsomos fehérjés paleo zsemle

Ez a zsemle igazán fehérjedús, alacsony a szénhidrát és a zsír tartalma. Gluténmentes, paleo és diétás étrendbe is beilleszthető. A szárított paradicsomtól és a nigella magtól igazán különleges lett az íze.

Az eredeti recept Szafi oldalán ITT.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

ZSEMLE RECEPT

Hozzávalók 4 darab zsemléhez:

  • 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 1,5 g Szafi Reform himalaya só
  • 10 g almaecet
  • 3 db M-es tojásfehérje (102 g)
  • 50 g víz
  • 20 g apróra vágott aszalt paradicsom
  • +6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz ( vagy bambuszrostliszt)
  • 1 g Szafi Reform kókuszolaj a lekenéshez
  • szezámmag, nigella mag, lenmag a tetejére (elhagyható)


Elkészítés:

Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tésztát.Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami a pihentetési idő végére lesz megfelelő állagú. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. (alsó-felső program) Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát. Formázzuk a tésztából 4 zsemlét ,majd rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük le a tetejüket az olajjal. A tetejét szórjuk meg a magokkal. Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 40 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni. 

Tápérték egy zsemlében:

kcal: 102.99

fehérje: 5.79 g

szénhidrát: 13.83 g

zsír: 0.71 g

 

KENYÉR RECEPT

Hozzávalók 1 kenyérhez: ( 16 szeletre vágva)

  • 200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 3 g Szafi Reform himalaya só
  • 20 g almaecet
  • 1 db M-es ( 45 g) tojás
  • 160 g tojásfehérje
  • 100 g víz
  • +6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz ( vagy bambuszrostliszt)
  • 1 g Szafi Reform kókuszolaj a lekenéshez
  • szezámmag, nigella mag, lenmag a tetejére (elhagyható)

Elkészítés:

Ugyanúgy készítem mint a zsemlét, csak kenyeret formázok belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöttem 30 percig, majd 180 fokon 30 percig sütöttem.

Tápérték 1 adagban ( 16 szelet esetén)

kcal: 49.21 g

fehérje: 2.47 g

szénhidrát: 6.1 g

zsír: 0.64 g

 

KIFLI RECEPT

Hozzávalók 8 darab kiflihez:

  • 200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 3 g Szafi Reform himalaya só
  • 20 g almaecet
  • 1 db M-es ( 45 g) tojás
  • 160 g tojásfehérje
  • 100 g víz
  • +6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz ( vagy bambuszrostliszt)

Hozzávalók a lapok közé:

  • 2 evőkanál light sajtkrém (nem paleo)

Hozzávalók a tetejére:

  • szezámmag vagy más mag vagy reszelt light trappista sajt
  • tojás a lekenéshez

Elkészítés:

Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tésztát.Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami a pihentetési idő végére lesz megfelelő állagú. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. (alsó-felső program) Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát. Osszuk két egyenletes részre a tésztát. Mindkettőt nyújtsuk ki kör alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. Az egyik tetejét kenjük meg light sajtkrémmel és helyezzük a tetejére a másik lapot. Vágjuk 8 egyforma cikkre, és a hosszabbik felénél kezdve tekerjük fel, majd rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük le a tetejüket a tojással. A tetejét szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 40 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni. 

 


Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

A képen kifli formájában látható. Mellé saláta, tükörtojás, csirkemell sonka és heringfilé krém.

Házi csirkemájkrémmel. Tojásrántottával, csirkemell sonkával, salátával.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!