Végre kipróbáltam a Paleolit Éléskamra pizza lisztkeverékét. A tápértéke nagyon kedvező, így diétás, szénhidrát csökkentett étrendbe is beilleszthető. Nekem egy étkezésre a pizza 1/3-a elég volt, mivel egy nagy adag salátát is ettem hozzá.
További pizza recepteket ITT találtok.
A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak.
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 darab tojás
- 30 ml víz
- 10 g kókuszolaj
- 90 g Paleolit Éléskamra vékony tésztás olasz pizza lisztkeverék
- bambuszrostliszt ( vagy lisztkeverék) a nyújtáshoz
Hozzávalók a feltéthez:
- 50 g cukormentes paradicsompüré
- 80 g csirkemell sonka
- kaliforniai paprika
- 40 g főtt tojásfehérje rúd
- 1 darab paradicsom
- 50 g csiperke gomba
- 50 g light trappista sajt ( paleo diéta esetén paleo diétába beilleszthető sajt)
Elkészítés:
A tojáshoz hozzáadjuk a hideg! vizet, és a folyékony kókuszolajat. Keverjük el a lisztkeverékkel, és hagyjuk sűrűsödni 20 percig. Lisztezett szilikonlapon gyúrd át, és nyújtsd ki vékonyra kerek pizza formára. Kend meg a paradicsompürével és tedd rá a fentebb leírt hozzávalókat. ( Természetesen a feltét ízlés és diéta szerint bármi lehet, azonban így a tápérték változni fog.) Előmelegített sütőben süsd 200 fokon 10-12 percig. A sütési idő attól is függ milyen vastagságú a tésztád, én nagyon vékonyra nyújtottam, így gyorsan átsült.
Én egy nagy adag salátával ettem, így a pizzának csak az 1/3-át ettem meg, bőven elég volt egy étkezésre.
Tápérték az egész pizzában feltéttel ( ami nekem három adag volt)
kcal: 719
fehérje: 52 g
szénhidrát: 60 g
zsír: 29 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: