Fittdiéta

Paleo gluténmentes pizza diétásan

Végre kipróbáltam a Paleolit Éléskamra pizza lisztkeverékét. A tápértéke nagyon kedvező, így diétás, szénhidrát csökkentett étrendbe is beilleszthető. Nekem egy étkezésre a pizza 1/3-a elég volt, mivel egy nagy adag salátát is ettem hozzá.

További pizza recepteket ITT találtok.

A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak.

Hozzávalók 1 pizzához:

Hozzávalók a feltéthez:

  • 50 g cukormentes paradicsompüré
  • 80 g csirkemell sonka
  • kaliforniai paprika
  • 40 g főtt tojásfehérje rúd
  • 1 darab paradicsom
  • 50 g csiperke gomba
  • 50 g light trappista sajt ( paleo diéta esetén paleo diétába beilleszthető sajt)

Elkészítés:

A tojáshoz hozzáadjuk a hideg! vizet, és a folyékony kókuszolajat. Keverjük el a lisztkeverékkel, és hagyjuk sűrűsödni 20 percig. Lisztezett szilikonlapon gyúrd át, és nyújtsd ki vékonyra kerek pizza formára. Kend meg a paradicsompürével és tedd rá a fentebb leírt hozzávalókat. ( Természetesen a feltét ízlés és diéta szerint bármi lehet, azonban így a tápérték változni fog.) Előmelegített sütőben süsd 200 fokon 10-12 percig. A sütési idő attól is függ milyen vastagságú a tésztád, én nagyon vékonyra nyújtottam, így gyorsan átsült.

Én egy nagy adag salátával ettem, így a pizzának csak az 1/3-át ettem meg, bőven elég volt egy étkezésre.

Tápérték az egész pizzában feltéttel ( ami nekem három adag volt)

kcal: 719

fehérje: 52 g

szénhidrát: 60 g

zsír: 29 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!