Ma reggel gofri készült lángos lisztkeverékből! Hiszen ezek a lisztek sokoldalúan felhasználhatók, és nem csak azt lehet belőlük készíteni, ami a csomagolás hátulján van. Íme egy ötlet, ha nem kívánjuk a lángost, de van ahhoz való lisztünk!
A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak.
Hozzávalók 2 adaghoz:
Hozzávalók a tetejére 2 adaghoz:
Hozzávalók a salátához 2 adaghoz:
Elkészítés:
A cukkinit megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A tojást a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit. Végül a reszelt sajtot és a lisztkeveréket. Pihentetjük 15 percig, majd a kókuszolajjal kikent, előmelegített gofri sütőben megsütjük. Én két adagra osztottam, így vékonyabb gofrik lettek, de meg lehet sütni egy, vastagabb adagnak is. A gofri sütőben készre sütjük. A feltéthez a natúr joghurtot ( vagy totut) kikeverjük a fokhagymaporral és a sóval, majd ezzel megkenjük a gofrik tetejét. Erre helyezzük a spenótot, végül megszórjuk a sajttal.
A salátához az egész jégsalátát összevágjuk, hozzákeverjük a natúr joghurtot, ízesítjük sóval és fokhagymaporral. Belekeverjük a karikára vágott uborkát. Egy tálra rakjuk. A gombát felaprítjuk és száraz serpenyőben a tökmaggal pár percig pirítjuk. Ezt rátesszük a saláta tetejére. Végül megszórjuk a sörélesztő pehellyel, és ezzel kínáljuk a gofrit.
Tápérték 1 adagban ( salátával)
kcal: 296
fehérje: 26 g
szénhidrát: 19 g
zsír: 13 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
/szponzorált tartalom/