Egy hete még dupla nadrágban, és nagykabátban voltam. De már akkor is próbáltam tavaszi ételeket készíteni. És most végre jó idő van, úgyhogy paleo, gluténmentes kakaós gofri készült. A tetején túrókrém és sok – sok eper.
A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak.
Hozzávalók a gofri tésztához ( 1 adaghoz):
Hozzávalók a feltéthez:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
Először elkészítjük a cukkini pürét. A cukkinit megpucoljuk, majd lereszeljük vékony lyukú reszelőn. Végül aprító gépben pürésítjük. A maradék cukkini püré nagyon sokoldalúan felhasználható, további receptekért KATTINTS IDE!
Ezután a gofri tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. 5 percig pihentetjük a tésztát. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kikenjük kókuszolajjal, és előmelegítjük. Belesimítjuk a gofri tésztát, és megsütjük. Ha alaposan megsült ( kb 5 perc,de sütő függő) tányérra rakjuk. A feltéthez a túrót a natúr joghurttal és az eritrittel kikeverjük, és a megsült gofrira tesszük. Az epreket felszeleteljük, és ezzel díszítjük. Végül a többi hozzávalóval is megszórjuk.
Tápérték 1 gofriban ( üresen)
kcal: 89.26
fehérje: 3.6 g
szénhidrát: 13.86 g
zsír: 1.87 g
Személyre szabott étrend, életmódtanácsadás ITT.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: