Az édesburgonyánál jobb köretet elképzelni sem tudok. Rengeteg formában elkészítettem már, mert imádom. Receptek ITT. Most ez az édesburgonya pogácsa valamit készítettem. Felhívtam Anyut, hogy olyan jó köretet készítettem, de nem tudom mi a neve. Hát ez a TAPICSKA! ( legalábbis felénk 🙂 A pogácsákhoz a Paleolit Éléskamra lángos lisztkeverékét használtam. Köret volt, egyszer a grill csirkemellhez, egyszer pedig az tőkehal filéhez.
A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak.
Hozzávalók 9 darabhoz:
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk majd sós vízben fedő alatt puhára főzzük. Ezután krumpli nyomóval pürésítjük. A krumpli főzőlevélből adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyit, hogy könnyebben lehessen pürésíteni. Ezután a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Bambuszrost lisztes deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk 0,5-1 centiméter vastagra. Kör alakú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Kevés kókuszolajon serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalát barnára sütjük. Ezután konyhai papírtörlőre szedjük. Nekem 9 darab lett belőle.
Tápérték 1 darabban ( a felszívott olaj nélkül):
Kcal: 56
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 1 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: