Eperrel töltött tavaszi túrógombóc diétásan

Az étrendes vendégeim ilyen ételeket is esznek, és mégis fogynak! Így lehet élvezni az életmódváltást, diétát, azt gondolom! Túrógombóc eperrel töltve, néhány változtatással az eredetihez képest, amit gyerekkorunkban ettünk. Ez nem tartalmaz se fehér lisztet, se cukrot, és mégis isteni finom lett!

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 9 gombóchoz:

Hozzávalók a forgatáshoz:

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrót egy tálba öntjük, ha szükséges villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az édesítőt, a rostkeveréket, a zablisztet, a vanília aromát és a mandulatejet. Keverjük össze, pihentessük 10 percig. Az epreket én félbe vágtam, mert nagyok voltak. Vegyünk a kezünkbe egy adagot a túrós masszából, és formáljunk belőle gombócot, úgy, hogy a közepébe nyomjunk egy fél vagy egy egész epret. Járjunk el mind a 9 gombóc esetében így el. Egy lábasba forraljunk vizet, egy csipet sóval. Forrás után halkítsuk le, és mikor már nem lobog a víz, akkor tegyük bele a gombócokat. Főzzük őket 3 percig. Eközben készítsük el a morzsát. Egy serpenyőbe tegyük a zabkorpát és a darált mogyorót és pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint keverjünk hozzá édesítőt. A gombócokat szűrjük le, és forgassuk meg a morzsában. Tálaláskor a natúr joghurtot keverjük ki az édesítővel. Ezzel, illetve pár szem eperrel tálaljuk a gombócokat.

Tápérték 1 adagban ( 3 gombóc) ( feltétek nélkül, natúr joghurt öntet és eper díszítés nélkül)

 kcal: 442.04

fehérje: 35.54 g

szénhidrát: 36.21 g

zsír: 15.91 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »