Hamarosan itt a húsvét, és ilyenkor a húsvéti reggeli elengedhetetlen kelléke a főtt tojás, a sonka és a kalács. Emlékszel, amikor régen a reggeli kalácsot vagy pirítóst jó vastagon megkentük vajjal?
Azonban diéta alatt, érdemes lecsökkenteni a vaj fogyasztását, mivel magas a zsírtartalma, és nagyrészt a kevésébe egészséges, telített zsírokat tartalmaz.
Mutatok két olyan krémet, ami nagyon jól illik a szénhidrát csökkentett (mi más lenne:)) sós húsvéti kalácsodhoz, vagy a húsvéti reggelinél elfogyasztott pirítóshoz.
IDE kattintva pedig egy szuper tojásos kenyérre valót találtok.
Hozzávalók a sonkás kencéhez ( 2 adaghoz):
Elkészítés:
A sonkát vágjuk apró kockákra. 50 g sonkát a sajtkrémmel tegyük egy magas falú edénybe, és botmixerrel pürésítsük krémesre. Ha nagyon sűrű adjunk hozzá egy evőkanál vizet. A maradék kockázott sonkát keverjük hozzá. Pirítósra, vagy szénhidrát csökkentett kenyérre, kalácsra kenjük.
Tápérték 1 sonkás kence adagban:
kcal: 62.2
fehérje: 9.65 g
szénhidrát: 1.17 g
zsír: 2.05 g
Hozzávalók a spenótos kencéhez ( 2 adaghoz):
Elkészítés:
A spenótot egy serpenyőben fonnyasszuk meg, adjunk hozzá fokhagymaport és a sót. Ha kihűlt aprítsuk fel, és keverjük hozzá a cottage cheese-t.
Tápérték 1 spenótos kence adagban:
kcal: 36 g
fehérje: 6.23 g
szénhidrát: 1.18 g
zsír: 0.48 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
A receptem a Peakshop oldalán is megjelent.