Húsvéti répatorta muffin diétásan

A húsvét egyik legkedveltebb desszertje a répatorta. Azonban ha szeretnéd egészségesebb, diétásabb verzióban elkészíteni, próbáld ki a répatorta muffint! Gyorsan elkészíthető, dekoratív sütemény a húsvéti asztalra. IDE KATTINTVA pedig találsz egy répatortás mini kuglóf receptet!

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 6 muffinhoz:

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A répát és a cukkinit megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy félidőben az édesítőt hozzáadjuk, és azzal verjük teljesen kemény habbá. A reszelt répát, a cukkinit egy tálba öntjük. Hozzákeverjük a tojássárgáját, a darált mogyorót, a zablisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a kakaóport, a fehérjeport és növényi tejet. Csomómentesre keverjük. Hagyjuk állni 10 percig. Óvatosan, fokozatosan adagoljuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét. Kanalazzuk 6 darab szilikonos muffin formába, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 35 percig. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, végül keverjük hozzá a fehérjeport. A habot töltsük egy habzsákba, és díszítsük vele a muffinok tetejét. A hab tetejére dekorációként marcipán figurát tettem. Valamint 3 szem eperrel díszítettem a tányért.

Tápérték 1 adagban ( 3 db muffinban) ( marcipán répa nélkül)

kcal: 456

fehérje: 23 g

szénhidrát: 28 g

zsír: 27 g
 
Tápérték 1 darab muffinban ( csak a muffin)
  
kcal: 113.84
fehérje: 5.3 g
szénhidrát: 6.47 g
zsír: 6.96 g
 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 
 
 
 A cikk megjelent a Peakshop oldalán is.
Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »