A petrezselyem pürét még húsvét után készítettem. Húsvét nincs főtt sonka nélkül! A főzőlevet pedig érdemes eltenni, mert kitűnő alaplé lehet. Én most a petrezselymet ebben főztem meg, és a püréhez is adtam belőle egy keveset.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 310 g petrezselyem gyökér
- 20 g rizstejszín ( vagy más növényi tejszín) ( paleo diéta esetén mandula tejszín)
- szárított petrezselyem
- fokhagymapor
- himalájai só
- színes bors
Elkészítés:
A petrezselyem gyökeret megpucoljuk, felkockázzuk, és feltesszük főni a húsvéti sonka főzőlevében. Puhára főzzük. Krumplinyomóval pürésítjük, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a tejszínt, és valamennyi vizet a főzőléből. Annyi vizet keverjünk hozzá, hogy krémes, kanalazható, de ne túl folyékony állagot kapjunk. A fűszerezés függ az alaplétől is. Én a sonkát fokhagymás, köményes, egész borsos, babérleveles vízben főztem, így nem nagyon kellett fűszereznem a petrezselyem pürét.
A püré mellé egy nagy adag salátát és grillezett lazacot kínáltam.
Tápérték 1 adagban ( csak a petrezselyem püré)
kcal: 59.2
fehérje: 3.11 g
szénhidrát: 8.29 g
zsír: 1.26 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: