Sütőben sült csirkés cukkinis fasírt készült salátával és sütőben sült édesburgonyával. Mivel sütőben sült, nem tocsog az olajban, így diétában is tökéletes, ha már unod a natúr csirkét, hiszen nem kell ezt enni minden nap. A paleolit éléskamra ropogós panírmorzsát tettem hozzá, így paleo és gluténmentes diétában is megállja a helyét. Ezt az ebédet már facebookon láthattátok, az “Anya diétázik 2. hét” részében, neki is nagyon ízlett.
További receptjeimet a Paleolit Éléskamra lisztkeverékekkel ITT megtaláljátok.
Hozzávalók 9 darabhoz:
Elkészítés:
A cukkinit előzőleg pucoljuk meg, és kis lyukú reszelőn reszeljük le. A medvehagymát vágjuk nagyon apróra.
A csirkemellet kockázzuk fel, és tegyük aprító gépbe. Daráljuk le. Egy tálban keverjük el az összes alapanyagot. Hagyjuk állni 10 percig. Ezután egy húspogácsa formázó ( vagy tálaló gyűrű) segítségével formázzunk 9 darab húspogácsát a masszából. Kiolajozott serpenyőben közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Mellé sütőben sült édesburgonyát és grillezett zöldségeket tálaltam.
Tápérték 1 adagban: ( 3 darabban)
kcal: 237.37
fehérje: 44.36 g
szénhidrát: 5.08 g
zsír: 4 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: