Gyorsan elkészíthető, minden tápanyagot tartalmazó ebédet szeretnél? Itt egy szuper példa! 4 adagot készítettem max 20 perc alatt.
Hozzávalók 4 adaghoz:
Elkészítés:
Először elkészítem a bulgurt. Átmosom a bulgurt, majd egy fazékba öntöm, és pár percig átmelegítem a szemeket. Ezután felöntöm 250 ml vízzel. Sózom, és ízlés szerint zöld fűszerekkel is ízesíthetem. Ha felforrt, alacsony lángra veszem, és körülbelül 10 perc alatt puhára főzöm fedő alatt. Ezután lehúzom a tűzről, beledobom a babérlevelet és fedő alatt pihentetem.
Elkészítjük a bolognai ragut. A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
A brokkolit és a karikákra vágott répát főzzük puhára enyhén sós vízben. A bulgurt és a bolognai ragut keverjük össze. Ha megfőttek a zöldségek, szűrjük le, és azokat is keverjük össze. Öntsük az egészet jénai tálba és szórjuk meg a tetejét parmezán sajttal. Jénai esetén tegyük az egészet hideg sütőbe! és 180 fokon 20 percig süssük.
Salátát tálaltam hozzá.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: