Zöldséges bolognai ragus egytál étel bulgurral

Gyorsan elkészíthető, minden tápanyagot tartalmazó ebédet szeretnél? Itt egy szuper példa! 4 adagot készítettem max 20 perc alatt. 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés:

Először elkészítem a bulgurt. Átmosom a bulgurt, majd egy fazékba öntöm, és pár percig átmelegítem a szemeket. Ezután felöntöm 250 ml vízzel. Sózom, és ízlés szerint zöld fűszerekkel is ízesíthetem. Ha felforrt, alacsony lángra veszem, és körülbelül 10 perc alatt puhára főzöm fedő alatt. Ezután lehúzom a tűzről, beledobom a babérlevelet és  fedő alatt pihentetem. 

Elkészítjük a bolognai ragut. A hagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

A brokkolit és a karikákra vágott répát főzzük puhára enyhén sós vízben. A bulgurt és a bolognai ragut keverjük össze. Ha megfőttek a zöldségek, szűrjük le, és azokat is keverjük össze. Öntsük az egészet jénai tálba és szórjuk meg a tetejét parmezán sajttal. Jénai esetén tegyük az egészet hideg sütőbe! és 180 fokon 20 percig süssük.

Salátát tálaltam hozzá.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »