Ha unod a natúr csirkemellet… újabb rész! Én épp ezt szeretem benne, hogy rengeteg módja van, hogy variáld. Most pedig itt a spárga szezon, így használjuk ki!
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 400 g csirkemell
- 200 g csiperke gomba
- 200 g zöld spárga
- 50 ml rizstejszín
- Szafi Reform ördög hozta csirke fűszersó ( vagy bármilyen csirke fűszersó)
- himalájai só
- 100 g light trappista sajt
- kevés olíva olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, megmosom, levágom a zsíros részét. Mindkét oldalát fűszerezem és sózom. Egy serpenyőben kevés olíva olajon elősütöm mindkét felét.
A zöld spárgát eltöröm a száránál, ott ahol magától törik, majd sós vízben előfőzöm. Körülbelül 15 percig főztem közepes lángon. A csiperke gombának eltávolítom a csonkját, és szeletekre vágom. Egy serpenyőben megpárolom. A megsütött csirkemelleket egy hőálló tál aljára teszem. Ennek a tetejére rétegzem a gombát, majd a spárgát is ráhelyezem. A tejszínnel meglocsoltam a tetejét, végül megszórtam a reszelt sajttal. Alufóliával letakartam a tetejét, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig, majd grill fokozaton 10 percig.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 280.13
fehérje: 47.23 g
szénhidrát: 10.02 g
zsír: 6.22 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: