Anyák napi torta a világ legjobb Édes anyukájának. Isteni lett, nálunk torta azt hiszem még soha nem fogyott el ilyen gyorsan.
Pár évvel ezelőtt is tortával leptem meg, annak a receptje IDE kattintva megtalálható.
Hozzávalók a kekszes alaphoz: (22 cm átmérőjű kapcsos torta formához)
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A korpovit kekszet aprító gépben ledaráljuk. Hozzákeverjük a folyékony kókuszolajat, a mandulatejet, az eritritet, a vanília aromát és a vanílás eritritet. Egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. A töltelékhez a túrót a natúr joghurttal, az eritrittel és a vaníliás eritrittel krémesre keverjük. Nekem szemcsés túróm volt, így én botmixerrel krémesre pürésítettem. Egy csomag zselatint (a zacskó leírása szerint ) feloldottam 250 ml folyadékban. Nálam ez most fele víz fele mandulatej volt. Ha elkészült levettem a tűzről és langyosra hűtöttem, és gyors mozdulatokkal a túróhoz kevertem. Végül az egészet a kekszes rétegre öntöttem. A túró tetejét megszórtam vegyes erdei gyümölcs keverékkel. Egy csomag zselatint (a zacskó leírása szerint ) feloldottam 250 ml vízben. Ha elkészült, levettem a tűzről és langyosra hűtöttem. Egyenletesen ráöntöttem a gyümölcsre és hűtőbe raktam minimum 5-6 órát, hogy a megdermedjen.
Tápérték 1 szeletben (16 szelet esetén)
kcal: 180.27
fehérje: 6.43
szénhidrát: 17.37
zsír: 9.03
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: