Itt az eperszezon! Ha épp vendégeket vársz, és gyorsan akarsz villantani valamilyen egészséges süteménnyel, ezzel garantált lesz a siker! Ha az eper szezon után készítenéd el, bármilyen szezonális gyümölcsöt használhatsz a tetejére.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók ( kb 23 szelethez):
- 3 tojás
- 55 g eritrit
- 2 teáskanál vaníliás eritrit
- 300 g zsírszegény natúr joghurt
- 125 g zabpehely liszt ( zabpehely darálva) ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
- 125 g Dia Wellness sütőliszt
- 1 teáskanál búzasikér
- 20 g vaníliás fehérjepor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 100 g kókuszolaj
- 160 ml cukormentes mandulatej
- 30 g víz
Hozzávalók a tetejére:
- körülbelül 100 g eper ( ízlés szerint)
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés:
A tojásokat az eritrittel és a vaníliás eritrittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, a folyékony kókuszolajat, a mandulatejet, a vizet. Ezután hozzászitáljuk a zablisztet, a Dia Wellness lisztet, a búzasikért, a fehérjeport, a csipet sót, és a sütőport. Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt magas falú edénybe simítjuk, és a tetejére tesszük a negyedekre vágott epret. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Tápérték 1 szeletben ( 23 szelet esetén):
kcal: 98.65
fehérje: 4.28 g
szénhidrát: 6.98 g
zsír: 5.77 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Kommentek