Fittdiéta

Kókuszkrémmel töltött szénhidrát csökkentett muffinok

Bár rengeteg féle növényi tejet lehet kapni a boltokban, de nagyon becsapósak. Sajnos nagyon sok tele van cukorral, amelyik nem, annak meg csillagászati az ára. Így nekiálltam házi kókusztejet készíteni. Lentebb megtalálható a leírása. Azonban elég sok kókusz marad vissza a készítésnél. Nem szeretek semmit kibontani. Bár mostanában nem igazán sütizek, késztetést éreztem, hogy felhasználjam. Így készültek el ezek a kakaós kókuszos muffinok, amiket reggelire ettem.

 


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

 

Hozzávalók 6 darab muffinhoz:

  • 1 darab tojás
  • 50 g tojásfehérjelé
  • 40 g víz
  • 70 g Szafi Reform étcsokoládé ízű muffin liszt keverék

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 g kókuszreszelék- maradvány ( házi készítésű kókusztejből visszamaradt)
  • 10 g kókuszreszelék
  • 40 g cocomas ( kókusztejszín)
  • 30 ml házi kókusztej
  • eritrit ízlés szerint
  • 20 g kókusz ízű fehérjepor ( paleo diéta esetén lehet helyette kókuszreszelék, kókuszliszt)

Hozzávalók a tetejére:

  • erdei gyümölcs keverék
  • kókusztejszín hab
  • virágpor
  • szárított tőzegáfonya
  • 1 kocka cukormentes csokoládé
  • Waldenfarm eper és csokoládé öntet

Elkészítés:

Házi kókusztej készítése:

50 g kókuszreszeléket 3-4 órára beáztatunk vízbe (3-4 dl). Ezután az egészet legmagasabb fokozaton 3-4 percig turmixoljuk, majd adjunk még hozzá 1-1,2 liter vizet. Ezután közepes fokozaton szintén 3-4 percig turmixoljuk. Ízlés szerint eritrittel vagy steviával tudjuk ízesíteni. Ezután szűrjük le, és a tejet tároljuk hűtőben, majd 2-3 nap alatt fogyasszuk el. Én hígabb tejet készítettem, így ebből a mennyiségből 1,5 liter tej lett.

Kókuszos krém elkészítése:

A töltelék hozzávalóit alaposan krémesre keverjük.

Muffin tészta elkészítése:

A muffin tésztához a folyékony hozzávalókat kikeverjük. Hozzáadjuk a muffin lisztkeveréket. Csomómentesre keverjük és 5 percig pihentetjük. A massza felét 6 darab szilikonos muffin forma aljába tesszük. Erre egyenletesen elosztjuk a kókuszos krémet, és a végén rásimítjuk a tészta másik felét. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. A tetejére keményre felvert kókusztejszínt tettem. Valamint erdei gyümölcskeverékkel, virágporral, szárított tőzegáfonyával ,egy kocka cukormentes étcsokoládéval és Waldenfarm csokoládé és eper öntettel tálaltam.

Tápérték 1 muffinban ( feltétek nélkül)

kcal: 123.15

fehérje: 6.44 g

szénhidrát: 8.81 g

zsír: 7.47 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!