Bár rengeteg féle növényi tejet lehet kapni a boltokban, de nagyon becsapósak. Sajnos nagyon sok tele van cukorral, amelyik nem, annak meg csillagászati az ára. Így nekiálltam házi kókusztejet készíteni. Lentebb megtalálható a leírása. Azonban elég sok kókusz marad vissza a készítésnél. Nem szeretek semmit kibontani. Bár mostanában nem igazán sütizek, késztetést éreztem, hogy felhasználjam. Így készültek el ezek a kakaós kókuszos muffinok, amiket reggelire ettem.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 6 darab muffinhoz:
- 1 darab tojás
- 50 g tojásfehérjelé
- 40 g víz
- 70 g Szafi Reform étcsokoládé ízű muffin liszt keverék
Hozzávalók a töltelékhez:
- 40 g kókuszreszelék- maradvány ( házi készítésű kókusztejből visszamaradt)
- 10 g kókuszreszelék
- 40 g cocomas ( kókusztejszín)
- 30 ml házi kókusztej
- eritrit ízlés szerint
- 20 g kókusz ízű fehérjepor ( paleo diéta esetén lehet helyette kókuszreszelék, kókuszliszt)
Hozzávalók a tetejére:
- erdei gyümölcs keverék
- kókusztejszín hab
- virágpor
- szárított tőzegáfonya
- 1 kocka cukormentes csokoládé
- Waldenfarm eper és csokoládé öntet
Elkészítés:
Házi kókusztej készítése:
50 g kókuszreszeléket 3-4 órára beáztatunk vízbe (3-4 dl). Ezután az egészet legmagasabb fokozaton 3-4 percig turmixoljuk, majd adjunk még hozzá 1-1,2 liter vizet. Ezután közepes fokozaton szintén 3-4 percig turmixoljuk. Ízlés szerint eritrittel vagy steviával tudjuk ízesíteni. Ezután szűrjük le, és a tejet tároljuk hűtőben, majd 2-3 nap alatt fogyasszuk el. Én hígabb tejet készítettem, így ebből a mennyiségből 1,5 liter tej lett.
Kókuszos krém elkészítése:
A töltelék hozzávalóit alaposan krémesre keverjük.
Muffin tészta elkészítése:
A muffin tésztához a folyékony hozzávalókat kikeverjük. Hozzáadjuk a muffin lisztkeveréket. Csomómentesre keverjük és 5 percig pihentetjük. A massza felét 6 darab szilikonos muffin forma aljába tesszük. Erre egyenletesen elosztjuk a kókuszos krémet, és a végén rásimítjuk a tészta másik felét. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. A tetejére keményre felvert kókusztejszínt tettem. Valamint erdei gyümölcskeverékkel, virágporral, szárított tőzegáfonyával ,egy kocka cukormentes étcsokoládéval és Waldenfarm csokoládé és eper öntettel tálaltam.
Tápérték 1 muffinban ( feltétek nélkül)
kcal: 123.15
fehérje: 6.44 g
szénhidrát: 8.81 g
zsír: 7.47 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: