Nem tudod mivel várd a kerti partin a vendégeket? Ilyenkor kerülnek elő nálam ezek a receptek! A muffint mindenki szereti, gyorsan el tudod készíteni akár nagy mennyiségben is. Nem terheli meg túlságosan a pénztárcádat sem, hiszen nem igényel speciális liszteket, hozzávalókat. Mégis egy alakbarát, édes desszerttel tudod megkínálni a vendégeket a kerti grillparti után.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 22 muffinhoz:
- 6 tojás
- 100 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
- 120 g zabliszt ( nálam zabpehely ledarálva) ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zablisztet)
- 100 g zsírszegény natúr joghurt
- 10 g kókuszolaj
- 40 g eritrit
- 20 g vaníliás fehérjepor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- vanília aroma (elhagyható) vagy vaníliás eritrit
- 150 g málna
- 1 tábla cukormentes tejcsokoládé
- 10 g eritrit ( a tojásfehérje habhoz)
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk a szét. A tojássárgájához adjuk hozzá az eritritet, és keverjük ki habosra. Ezután adjuk hozzá a zabpelyhet, a zablisztet, a joghurtot, a kókuszolajat, a fehérjeport, a sütőport és a mandulatejet. Az egészet keverjük ki csomómentesre. Hagyjuk pihenni 5 percet, addig verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Félidőben keverjük hozzá az eritritet, és így verjük fel teljesen kemény habbá. Óvatosan egy spatulával forgassuk a zabos masszához a tojásfehérjét, hogy ne törjön össze a hab. Ezután adjuk hozzá a málnát, és az apróra tört csokoládét. Egyformán osszuk el a masszát szilikonos muffin formákba. Előmelegített sütőben 175 fokon süssük 25 percig.
Tápérték 1 muffinban ( 22 muffin esetén):
kcal: 90.46
fehérje: 4.56 g
szénhidrát: 7.1 g
zsír: 4.22 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: