Mindig van egy aktuális kedvenc kifli vagy kenyér receptem. Jelenleg ez a kedvenc, napok után is puha, réteges, isteni.
Tészta hozzávalói (8 darabhoz):
Hozzávalók a töltelékhez:
Sütés előtti kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés:
Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő darabra.Gyúrjuk össze a tészta darabokat lisztes felületen kis gombócokká. Nyújtsunk mindegyikből egy körlapot. Szórjuk meg a reszelt sajttal az első lapot.Rakjuk rá a 2. lapot, majd szórjuk meg azt is sajttal és tegyük rá a harmadik lapot. Nyújtsunk még annyit rajta, hogy egy kicsit nagyobb legyen. Vágjuk 8 cikkre, majd egyenként, szorosan tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva és hajlítsuk őket kifli formára. Rakjuk a tepsire. Kenjük le a tojással és szórjuk rá a szezámmagot és a sajtot. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35-40 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 109.04
fehérje: 5.47 g
szénhidrát: 9.62 g
zsír: 3.94 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: