Imádom a régi, megszokott ízeket újra gondolni. Így a burgonyás – lisztes pogácsa helyett most édesburgonyás szénhidrát csökkentett pogácsák készültek. A pogácsa a hétvégén megrendezésre kerülő első Peaknik találkozón is tesztelésre került, így bátran tudom ajánlani mindenkinek! Kettőt pislogtam és az egész adag elfogyott.
Hozzávalók ( 55 darab pogácsához)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyákat félbe vágjuk, és a sütőben 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, és egy villával pürésítjük.
A mandulatejet az eritrittel egy tálkában felmelegítjük és beleszórjuk a porélesztőt, majd félre tesszük
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az édesburgonya port, a sót, az édesburgonya pürét, a tojássárgáját, a kókuszolajat, a natúr joghurtot. Végül hozzáadjuk az élesztős tejet. Összegyúrjuk a tésztát, és letakarva 1 órát pihentetjük.
Ha letelt a pihentetési idő lisztezett felületen átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
Ezután hajtogatjuk a tésztát. A tészta felső részét behajtjuk középre, ezután az alsó részét ráhajtjuk, majd az egészet félbe hajtjuk. Ezután ismét kinyújtom a tésztát, és még egyszer megismétlem a hajtogatást. Újból kinyújtom a tésztát 1 cm vastagságúra.
Egy éles késsel átlós irányokba bevagdosom, majd kör alakú pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, tojással lekenem a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütöm.
Tápérték 1 pogácsában:
kcal: 60.14
fehérje: 1.81 g
szénhidrát: 5.89 g
zsír: 3.2 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: