Rugaszkodj el attól a gondolattól, hogy gofrit csak lisztből lehet készíteni, és attól is, hogy az édesburgonya csak sütve az ebédednél szerepelhet az étrendedben. Édesburgonyás gofri kellemes édes ízben, puha, és remek szénhidrát forrás.
Hozzávalók két gofrihoz:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
Az édesburgonyát vágjuk félbe, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük. Ezután kanalazzuk ki a belsejét, és villával törjük össze, hogy ne legyenek benne darabok. Ezután a burgonya pürével keverjük simára az összes többi hozzávalót. Pihentessük 5 percig a masszát. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kenjük ki, majd süssük benne készre a gofrikat. A megsült gofrik tetejét a fenn leírtakkal díszítsük. Ez ízlés és diéta szerint bármi lehet.
Tápérték 1 gofriban ( feltétekkel)
kcal: 272
fehérje: 20 g
szénhidrát: 24 g
zsír: 10 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: