Az őszi hónapok sztárja nálam az almás pite. Készítsétek el Ti is, hiszen ez a sütemény paleo, gluténmentes, cukormentes, és szénhidrát csökkentett, diétás étrendbe is beilleszthető. Viheted akár vendégségbe is (leteszteltem), garantált sikered lesz azok körében is akik, a hagyományos, nem diétás ízeket kedvelik.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Tészta hozzávalói:
- 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 50 g eritrit
- 1 g himalaya só
- 60 g folyékony kókuszolaj
- 25 g kókuszkrém
- 3 db M-es tojás
- 30 g frissen facsart citromlé
- +10 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
- + tojás a lekenéshez
Töltelék hozzávalói:
- 800 g alma
- 60 g eritrit
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük, míg a tölteléket összeállítjuk.
Az almákat pucoljuk meg, és reszeljük le. Hagyjuk állni 10 percig, majd alaposan nyomkodjuk ki. Ezután ízesítsük az eritrittel és a fahéjjal.
A tészta 2/3-át nyújtsuk ki téglalap alakúra. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egyenletesen oszlassuk el a tölteléket a tetején.
A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és derelye vágóval vagy egy éles késsel vágjunk csíkokat belőle, és rácsozzuk be a süteményt. A tésztán levő tésztát egy szilikonos ecset segítségével kenjük le tojással.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig. Ha kihűlt szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és vágjuk 25 szeletre.
Tápérék 1 szeletben (25 szelet esetén):
kcal: 75.23
fehérje: 1.66 g
szénhidrát: 8.38 g
zsír: 3.54 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: