Az őszi hónapok sztárja nálam az almás pite. Készítsétek el Ti is, hiszen ez a sütemény paleo, gluténmentes, cukormentes, és szénhidrát csökkentett, diétás étrendbe is beilleszthető. Viheted akár vendégségbe is (leteszteltem), garantált sikered lesz azok körében is akik, a hagyományos, nem diétás ízeket kedvelik.
Tészta hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük, míg a tölteléket összeállítjuk.
Az almákat pucoljuk meg, és reszeljük le. Hagyjuk állni 10 percig, majd alaposan nyomkodjuk ki. Ezután ízesítsük az eritrittel és a fahéjjal.
A tészta 2/3-át nyújtsuk ki téglalap alakúra. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egyenletesen oszlassuk el a tölteléket a tetején.
A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és derelye vágóval vagy egy éles késsel vágjunk csíkokat belőle, és rácsozzuk be a süteményt. A tésztán levő tésztát egy szilikonos ecset segítségével kenjük le tojással.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig. Ha kihűlt szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és vágjuk 25 szeletre.
Tápérék 1 szeletben (25 szelet esetén):
kcal: 75.23
fehérje: 1.66 g
szénhidrát: 8.38 g
zsír: 3.54 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: