Imádom ezt a kifli, kenyér receptet. Igazán laktató és gluténmentes diétában is fogyasztható. Most kiflit készítettem belőle, amit a rétegek között egy kevés kacsazsírral, majd a második sütés alkalmával libazsírral kentem meg. Isteni puha vajas ízt ad neki, és olyan minimális zsír kell hozzá, hogy diétában is nyugodtan. fogyaszthatjuk.
Hozzávalók 8 kiflihez:
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a tetejére:
Sütés előtti kenéshez :
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Öntsük őket egybe és dolgozzuk csomómentesre. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk négy részre. Mindegyiket nyújtsuk ki kör alakúra. Egy lapot kenjünk meg egy szilikonos ecset segítségével egyenletesen a zsírral, majd helyezzük rá a másik kör alakú lapot. Ugyanígy járunk el a másik két adagunkkal. Egyiket megkenjük a zsírral, és erre helyezzük a másik lapot. Mindkét körlapot vágjuk 4 egyenlő cikkre. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan tekerjük fel. A tetejét kenjük le kókuszolajjal és szórjuk meg a sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó – felső programon 40 percig süssük.
Tápérték 1 kifliben:
kcal: 134.3
fehérje: 3.4
szénhidrát: 21.12