Fittdiéta

Zöldborsó főzelék diétásan fasírt golyókkal

Főzelék a hagyományos rántás nélkül, fasírt zsemle morzsa nélkül. Igen, így is el lehet készíteni, ami gluténmentes diétában is tökéletes, a főzelék pedig paleo diétában is fogyasztható. Természetesen fogyni vágyóknak is kitűnő étel.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók a főzelékhez:

  • 700 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • himalájai só
  • őrölt bors
  • szárított petrezselyem
  • őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 20 g Éléskamra szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverék ( ITT megvásárolhatod)

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olíva olajon üvegesre pároljuk. Erre dobjuk a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára pároljuk. Közben a sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. Két merőkanállal kiveszünk belőle és krémesre pürésítjük. Ehhez adjuk az őrölt pirospaprikát és a sűrítésre használatható lisztkeveréket. Csomómentesre keverjük. Visszaöntjük a főzelékhez, és visszaforrósítjuk, folyamatos kevergetés mellett. Ha besűrűsödött főzelék állagúra, lehúzzuk a tűzről és tálalhatjuk.

Hozzávalók a fasírthoz ( 15 darab) ( a fasírt nem paleo)

  • 500 g darált pulykahús
  • 1 tojás
  • himalájai só
  • fokhagymapor
  • Paleo fasírt fűszerkeverék ( ízlés szerint bármi, de törekedjünk, hogy ne tartalmazzon nátrium glutamátot)
  • 20 g zabliszt ( gluténmentes diéta esetén gluténmentes zabpehely) ( nálam ez most zabpehely ledarálva)
  • 30 g Éléskamra ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett lisztkeverék ( ITT megvásárolhatod)
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés: 

A darált húst, a tojást, a fűszereket és a zablisztet összekeverjük. Pihentetjük a masszát 10 percig. Ezután a masszából golyókat formázunk. (nekem 15 darab lett belőle). Meghempergetjük a ropogós panírmorzsa lisztkeverékben. Egy magas falu edényben kókuszolajat melegítünk ( kb. 1-2 ujjnyi) , és közepes lángon megsütjük benne a fasírtokat. Papírtörlőre szedjük, és a főzelékkel tálaljuk.

Tápérték 1 adag főzelékben:

kcal: 224.38

fehérje: 13.88 g

szénhidrát: 40.15 g

zsír: 1.31 g

Tápérték 1 fasírtban: ( 15 darab esetén, és 10 g felszívott kókuszolajjal kalkulálva)

kcal: 71.08

fehérje: 8.94 g

szénhidrát: 1.79 g

zsír: 3.22 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!