Mikulás alkalmából nem csak cukros csokoládéval, cukorkával lepheted meg a gyermekedet, a párodat vagy éppen magadat, hanem akár egy ilyen jópofa, kreatív egészséges palacsintával is.
Hozzávalók 2 palacsintához:
Hozzávalók a tetejére (2 adaghoz):
Elkészítés:
Elkészítjük a sütőtök pürét. A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle. A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük össze, és pihentessük a masszát 10 percig. Egy kisebb méretű! serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal egy szilikonos ecset segítségével. A palacsinta mindkét oldalát alacsony lángon süssük meg. Legyünk türelmesek, a tészta vastag lesz, így lassabban sül, és nehezebben fordítható meg. Ezután kezdhetjük a díszítést. A szakáll, felkarikázott banán lett. A sapka hosszanti csíkokra vágott eper. Az orra egy szem málna, a szeme egy-egy banán karika rajta egy-egy szem fekete ribizli. A sapkát még tejszínhabbal díszítjük.
Tápérték 1 adag palacsintában ( feltétek nélkül)
kcal: 186.55
fehérje: 11.95 g
zsír: 5.33 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: