Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál zabliszt (gluténérzékenység esetén gluténmentes zabpehely)
- evőkanál őrölt mandula
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 evőkanál eritrit
Hozzávalók az almás töltelékhez:
- 800 g alma
- eritrit ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- vaníliás eritrit
- 35 g Szafi Reform vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
Hozzávalók a tojáshabhoz:
- 200 g tojásfehérje
- 40 g eritrit
- 40 g darált mandula
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját , (az egy evőkanál eritrit kivételével )az összes többi piskóta hozzávalóval simára keverjük. A tojásfehérjét az egy evőkanál eritrittel kemény habbá verjük. Majd a tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. Az almát megmossuk, megpucoljuk majd lereszeljük. A pudingporral, a vízzel és az eritrittel és a fahéjjal feltesszük főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A tojáshabhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét az eritrittel, végül belekeverjük a darált mandulát.
A piskótát kivesszük a sütőből, ha letelt az idő, és a tetejére simítjuk az almás tölteléket majd a tojáshabot. Visszatesszük a sütőbe, és 10 percig sütjük, amíg a tetején meg nem pirul a tojáshab. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrölt eritrittel tálaljuk.
Tápérték 1 szeletben ( 15 szelet esetén)
kcal: 93.83
fehérje: 4.66
szénhidrát: 9.2
zsír: 4.35
Kommentek