Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók az almás töltelékhez:
Hozzávalók a tojáshabhoz:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját , (az egy evőkanál eritrit kivételével )az összes többi piskóta hozzávalóval simára keverjük. A tojásfehérjét az egy evőkanál eritrittel kemény habbá verjük. Majd a tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. Az almát megmossuk, megpucoljuk majd lereszeljük. A pudingporral, a vízzel és az eritrittel és a fahéjjal feltesszük főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A tojáshabhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét az eritrittel, végül belekeverjük a darált mandulát.
A piskótát kivesszük a sütőből, ha letelt az idő, és a tetejére simítjuk az almás tölteléket majd a tojáshabot. Visszatesszük a sütőbe, és 10 percig sütjük, amíg a tetején meg nem pirul a tojáshab. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrölt eritrittel tálaljuk.
Tápérték 1 szeletben ( 15 szelet esetén)
kcal: 93.83
fehérje: 4.66
szénhidrát: 9.2
zsír: 4.35
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: