Almás habos mandulás piskóta gluténmentesen

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók a piskótához:

Hozzávalók az almás töltelékhez:

Hozzávalók a tojáshabhoz:

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját , (az egy evőkanál eritrit kivételével )az összes többi piskóta hozzávalóval simára keverjük. A tojásfehérjét az egy evőkanál eritrittel kemény habbá verjük. Majd a tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Az almát megmossuk, megpucoljuk majd lereszeljük.  A pudingporral, a vízzel és az eritrittel és a fahéjjal feltesszük főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A tojáshabhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét az eritrittel, végül belekeverjük a darált mandulát.

A piskótát kivesszük a sütőből, ha letelt az idő, és a tetejére simítjuk az almás tölteléket majd a tojáshabot. Visszatesszük a sütőbe, és 10 percig sütjük, amíg a tetején meg nem pirul a tojáshab. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrölt eritrittel tálaljuk.

Tápérték 1 szeletben ( 15 szelet esetén)

kcal: 93.83

fehérje: 4.66

szénhidrát: 9.2

zsír: 4.35

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »