Fittdiéta

Szénhidrát csökkentett zablisztes kenyér

Gyorsan elkészíthető zabos kenyeret szerettem volna készíteni, akkor bukkantam erre a receptre. Azóta már a családnak is elkészítettem, nekik is ízlett, vagyis bátran kipróbálhatja bárki 🙂

Eredeti recept ITT található.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók:
  • 30 g  zabliszt (nálam zabpehely darálva, gluténmentes diéta esetén gm zabpehely)
  • 120 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék 
  • 3 g  himalaya só 
  • 3 g  szódabikarbóna 
  • 3 db M-es tojás 
  • 3 db M-es tojásfehérje 
  • 25 g 100%-os citromlé
  • 20 g Szafi Reform kókuszolaj 
  • 150 g víz
  • +3 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és a formázáshoz

Sütés előtti kenéshez:

  • kevés tojás a lekenéshez

Elkészítés:

Mérjük ki külön edénybe a száraz és a folyékony hozzávalókat. Keverjük őket össze, majd öntsük egymáshoz és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes (bambuszrost lisztes) felületen gyúrjuk át a tésztát és formázzunk belőle egy 20 cm hosszú rudat. Rakjuk a szilikonos zsírpapírral kibélelt tepsire, vágjuk be néhány helyen a tetejét egy éles késsel és kenjük le kevés tojással. Pihentessük, míg a sütő felmelegszik.  Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó – felső program) 60 perc. Vegyük ki a tepsiből és rácson hűtsük ki.

Tápérték 100 gramm kenyérben:

kcal: 117.25

fehérje: 7.91 g

szénhidrát: 2.86 g

zsír: 7.95 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

 

 

 

 

/szponzorált tartalom/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!