Gyorsan elkészíthető zabos kenyeret szerettem volna készíteni, akkor bukkantam erre a receptre. Azóta már a családnak is elkészítettem, nekik is ízlett, vagyis bátran kipróbálhatja bárki 🙂
Sütés előtti kenéshez:
Elkészítés:
Mérjük ki külön edénybe a száraz és a folyékony hozzávalókat. Keverjük őket össze, majd öntsük egymáshoz és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes (bambuszrost lisztes) felületen gyúrjuk át a tésztát és formázzunk belőle egy 20 cm hosszú rudat. Rakjuk a szilikonos zsírpapírral kibélelt tepsire, vágjuk be néhány helyen a tetejét egy éles késsel és kenjük le kevés tojással. Pihentessük, míg a sütő felmelegszik. Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó – felső program) 60 perc. Vegyük ki a tepsiből és rácson hűtsük ki.
Tápérték 100 gramm kenyérben:
kcal: 117.25
fehérje: 7.91 g
szénhidrát: 2.86 g
zsír: 7.95 g
/szponzorált tartalom/