Akik ismernek, azok már jól tudják, hogy két dolognak nem tudok ellenállni: az otthoni cukrászdai fagyinak és a Nagymamám zserbójának. A Nagymamám 80. születésnapját ünnepeltük, és mint mindig most is zserbóval várt minket. Mivel én egy ideje a “flexible diet” híve vagyok, nem okoz lelkiismeret furdalást, hogy évente körülbelül 4-5 alkalommal zserbóval lakjak jól.
Most a reggelimet a süteményhez igazítottam, és a cukros, szénhidrát dús egy szelet süteményemhez készítettem egy alacsony szénhidrát tartalmú, magas fehérje tartalmú reggelit!
Hozzávalók 2 adaghoz:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A diót az eritrittel daráljuk össze egy kávédarálóban. Ezután minden hozzávalót keverjünk össze, és adjuk hozzá az darált diós eritritet. Keverjük csomómentesre. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kenjük ki kókuszolajjal és öntsük bele a masszát. Süssük készre. A tetejére először a diót és az eritritet daráljuk össze egy kávédarálóban. A megsült gofrit tegyük ki egy tányérra, kenjük meg a cukormentes lekvárral, szórjuk meg a darált dióval. Díszítsük a barackkal, a csokoládéval, és ízlés szerint kockára vágott zserbóval.
Tápérték 1 gofriban ( az egy szelet zserbó sütemény nélkül)
kcal: 253
fehérje: 18 g
szénhidrát: 18 g
zsír: 13 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
/ A recept a Peakshop.hu oldalon is megjelent./