Miért nem fogyasztok tejet és egyre kevesebb tejterméket?
MIÉRT NEM FOGYASZTOK TEJET, ÉS EGYRE KEVESEBB TEJTERMÉKET?
- A világ népességének 75%-a felnőttkorban nem rendelkezik tejcukor és laktázlebontó enzimmel.
- A tej a leggyakoribb anyag, mely ételallergiát vált ki.A hiperaktivitás és a figyelemzavar a legtöbb gyerekben rejtett ételallergia miatt alakul ki. ☝🏻( ez általában a tej és a gabona szokott lenni)
- Az 1-es típusú cukorbetegség azokban az országokban a leggyakoribb, ahol magas a tejfogyasztás.
Édesítővel és tejjel iszod a kávét, és úgy gondolod, hogy akkor a kávéd cukormentes?
Sajnos nem… a tej tejcukrot, azaz laktózt tartalmaz, ami óriási munkára kényszeríti a hasnyálmirigyedet, és magas inzulintermelést eredményez.
- A tejben növekedési faktorok találhatóak, például inzulin és IGF. Elgondolkodtatok már azon, hogy mi az oka annak, hogy a nyugati világban az átlag testmagasság 10 centimétert nőtt? De a sok tejet fogyasztó országokban ez a szám a 20 centimétert is elérheti! Azonban a növekedési faktorok nem csak a testmagasságra vannak hatással, hanem a rákos sejteket is növesztik. Minél magasabb egy országban a tejfogyasztás, annál gyakoribb a mellrák!
- Vizsgálatok igazolták, hogy a tejfogyasztás növeli a prosztatarák kockázatát!
- Az aknés, pattanásos bőr egyik okozója szintén a TEJ, illetve az abban lévő növekedési faktorok. Ha sima arcbőrre vágysz, hagyd el a tej és tejtermékek fogyasztását. Ez saját tapasztalat, soha ilyen tiszta és szép nem volt az arcom, mint az elmúlt fél évben!
.. ÉS AZ ÓRIÁSI PARASZTVAKÍTÁS…. FOGYASSZ SOK TEJTERMÉKET A CSONTOK EGÉSZSÉGÉNEK ÉRDEKÉBEN…
- A természeti népek nem fogyasztanak tejterméket, mégis csontjaik a világon a legerősebbek.
- Ha valaki több kalciumot fogyaszt, az rosszabb hatékonysággal szívódik fel.
- Azzal etetnek minket, hogy mi, hogy milyen fontos a kalcium pótlás, lehetőleg szervetlen formában ( kalcium tabletta) és tejtermékek formájában.
- A tejben lévő tejcukornak köszönhetően a szervezet szükségtelenül sok kalciumot vesz fel. A növekvő kalcium fogyasztás esetén növekszik az érfalakban a meszesedés és fokozódik a vesében a kiválasztás, ami az arra hajalmosaknál vesekövet okozhat.
- A csontok erősségét a mozgás, a megfelelő táplálkozás, szerves kalcium pótlás ( zöld levelű zöldségek, diófélék, szardínia, makréla) D és K vitamin biztosítja.
- Amit fogyasztok: vaj, tisztított vaj ( ghí), hosszan érlelt sajtok, kecskesajt
Tejet már évek óta nem fogyasztok, de minden más tejterméket (joghurt, túró, vajkrémek, tejsavó) szinte teljesen elhagytam, és sajtfogyasztást is igyekszem csökkenteni.
- A képen az egyik reggeli szendvicsem, paleo házi kenyérből marha sonka, bébispenót, főtt tojásfehérje és egy szelet kecskesajt. Recept ITT található.
És mi a helyzet a laktózmentes tejtermékekkel❓
A laktózmentes tejtermékek semmi másról nem szólnak, minthogy hozzáadják a laktáz nevű enzimet, így a cukor alkotó elemire bomlott (glükóz, galaktóz), melyeknek a felszívódása gyorsabb, így még több CUKOR⏩ még nagyobb INZULIN KIBOCSÁTÁS!
Forrás: Szendi Gábor Paleolit Táplálkozás kezdőknek