Karácsonyról még maradt egy adag dió, így most kakaós csiga helyett diós kakaós csigák készültek, ami paleo, gluténmentes, laktózmentes és szénhidrát csökkentett így fogyókúrás diétába is beilleszthető.
Hozzávalók a tésztához ( 7 darabhoz)
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Melegítsük fel a folyékony alapanyagokat, majd öntsük a lisztre és kézi robotgép spirálszárával 3-4 percig dagasszuk. Ezután fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 15 percig. Ez idő alatt borítsunk le sütőpapírral egy tepsit, és keverjük össze a töltelék hozzávalóit. Ha letelt a pihentetésre szánt idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk ki fél centiméter vastag téglalap alakúra.
Egyenletesen kenjük rá a tölteléket, úgy, hogy hagyjuk ki a szélét, majd szorosan tekerjük fel. (A rövidebbig oldalától.) Rakjuk őket a tepsire, és pihentessük, míg a sütő melegszik (Minimum 15 percig.) 180 fokra előmelegített sütőben süssük alsó – felső programon 35 percig.
A sütés végén vegyük le őket a tepsiről és rácson hűtsük ki. (Ekkor még kissé puhák lesznek, később a hűlés alatt keményedni fognak.)
Tápérték 1 csigában:
kcal: 144.66
fehérje: 3.77 g
szénhidrát: 8.36 g
zsír: 9.88 g
Személyre szabott étrend és táplálkozás tanácsadás
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: