Az úgy volt, hogy Anyukámat speciális diétára fogtam eü. okokból. Ezért most a tojás is tiltólistán van… az étrendje természetes alapanyagokra épül, és nem nagyon engedem neki az édességet. Múltkor nagyon szeretett volna fánkot enni, de tojás nélkül nem tudtam volna készíteni.
A hétvége Anya lánya programokkal telik, így tudtam, hogy a következő rendelésnél kosárba kerül ez a tojás nélküli fánk lisztkeverék. Még sose próbáltam, de nagyon finom, és igazi fánk ízélményem van. Cukormentes házi eperlekvárral, virágporral, szárított tőzegáfonyával és erdei gyümölcsökkel tálaltam.
Hozzávalók: (10 darab fánkhoz)
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
Mérjük ki a vizet, majd a fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó alaposan. Pihentessük 5 percig. A tészta pihentetése után pici liszten (én bambuszrostlisztet használtam a nyújtáshoz) kb. 1 cm. vastagra nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassuk ki nagy pogácsa szaggatóval, majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával. Én ehhez linzer szaggató közepét használtam. Forró kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül. Oldalanként kb. 2 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.
Tápérték 1 darab fánkban ( feltétek nélkül)
kcal: 50.65
fehérje: 0.85 g
szénhidrát: 10.14 g
zsír: 0.24 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Sütőben szilikonos fánk formában sütve