Készítettem egy pár napja vegán medvehagyma pestot. A recept a bazsalikomos pesto receptem alapján készült. Simán salátákhoz, hús páchoz is felhasználható, de én most pogácsát ízesítettem vele. Használjuk ki amíg tart a medvehagyma szezon, mert igencsak rövid.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 38 darabhoz:
- 170 ml víz
- 75 g kókuszolaj
- 20 ml frissen facsart citromlé
- 1 zacskó Éléskamra nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- bambuszrost liszt a nyújtáshoz
Hozzávalók a rétegek közötti lekenéshez:
- medvehagyma pesto ( ugyanúgy készítettem mint a bazsalikomosat, csak medvehagymával) Recept ITT.
Hozzávalók a tetejére:
- natúr paradicsompüré
- kókuszolaj
- szezámmag
- cheddar sajt ( elhagyható, így vegán pogácsa is készíthető)
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Pihentessük a tésztát 20 percig hűtőben. Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen alaposan gyúrjuk át a tésztát. Ezután kinyújtom, majd megkenem egy szilikonos ecset segítségével a pestoval. Aztán jobbról és balról is középre hajtom, majd fentről és lentről is középre hajtom és még ezt is félbe hajtom. Újból kinyújtom és a hajtogatást, és a lekenést még kétszer megismétlem. Végül körülbelül egy centiméter vastagra nyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Szilikonos zsírpapírral kibélelt tepsire teszem és lekenem a paradicsomos kókuszolajjal. Megszórom a szezámmaggal és a sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: