Húsvétra készítettem ezt a túrós süteményt, ami nem tartalmaz se túrót, se tejterméket, mégis teljesen túró íze van, és az összes vendégemet megtévesztettem vele, mindenki úgy gondolta, hogy finom túrós süteményt eszik. Tehát erre aztán tényleg NEM lehet mondani, amit gyakran hallok: ” Te már megszoktad ezeket az ízeket. Finom, de azért ez nem olyan, mint az igazi croissant, isler stb! :D”
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók a piskótához (20 szelethez):
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta liszt
- 50 g eritrit
- 10 g vaníliás eritit
- 30 g frissen facsart citromlé
- 200 g víz
- (ízlés szerint: 1 tk. vanília aroma, 1 citrom reszelt héja)
- 100 g házi sárgabaracklekvár (én ezt használtam) (recept ITT) vagy Szafi Reform sárgabarack lekvár
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 120 g köles ((szárazon ennyi, ezt főzzük meg 4-szeres mennyiségű vízben, 2 g sóval)
- 170 g Szafi Reform süteményliszt
- 35 g citromlé
- 1 teáskanál vanília aroma
- 10 g vaníliás eritrit
- 100 g cocomas ( kókusztejszín)
- 100 g víz
- 1 csomag zselatin fix ( vegánoknak agar-agar)
Hozzávalók a barackzseléhez:
- 300 g barack felkockázva
- eritrit ízlés szerint
- vanília aroma vagy vaníliás eritrit ízlés szerint
- 1 csomag zselatin fix ( vegánoknak agar-agar)
Piskóta Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal. Vagy öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy tálba mérjük ki a lekvárt, vizet, majd a citromlevet, ezután adjuk hozzá az édesítőt, és alaposan keverjük el. Végül adjuk hozzá a hajdinás piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet. Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 19-21 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (A sütési idő teljes mértékben a forma méretétől függ, ha a piskóta teteje már megkeményedett, akkor jó a piskóta.)
Mivel ebben a piskótában se tojás, se sütőpor nincs így csak kissé fog megemelkedni. Hagyjuk teljesen kihűlni a piskótát.
Megjegyzés:
A sütést követő 10 perc elteltével kenjük/fújjuk le EzCoat olajsprayvel, ha nem szeretnénk, hogy nagyon kirepedezzen a teteje.
Túrókrém elkészítés:
A túrókrémhez főzzük meg a kölest 4-szeres mennyiségű vízben 2 g sóval. Ezután minden hozzávalót keverjünk össze. A süteménylisztet a legvégén adjuk hozzá, és turmixoljuk krémesre. Én most nem turmixoltam össze, csak összekevertem. Hűtőben pihentessük legalább egy órát a krémet. Ezután egyenletesen oszlassuk el a piskótán.
Barackzselé elkészítés:
A barackot felkockázzuk ( én tavaly eltett fagyasztott barackot használtam, de bármilyen gyümölccsel működik). Ízlés szerint eritrittel, vanília aromával és szükség szerint egy kevés vízzel feltesszük főni. Folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Botmixerrel turmixoljuk, és hozzákeverjük a zselatin fixet. Pihentetjük, amíg besűrűsödik, majd a túrókrém tetejére öntjük. Hűtőben tároljuk szeletelésig.
Tápérték 1 szeletben:
kcal: 115.81
fehérje: 3.2 g
szénhidrát: 20.92 g
zsír: 2.76 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: