Még tart a medvehagyma szezon, így most mindenbe kerül nálam. A kifliket először a húsvéti reggelire készítettem, ami tökéletes volt a főtt tojás és a sonka mellé. Majd újból elkészültek, akkor nem apróra vágott medvehagyma, hanem medvehagyma pesto került bele.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 9 darab kiflihez
- 100 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
- 20 g Szafi Reform sütőliszt
- 10 g Szafi Reform bambuszrostliszt
- 4 g gluténmentes sütőpor
- 1 g szódabikarbóna
- 1 tk. eritrit
- 3 g himalája só
- 2 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 50 g kókuszolaj
- 180 g kókusztej
- bambuszrost liszt a nyújtáshoz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 g kókuszolaj
- 50 g finomra aprított medvehagyma
- vagy medvehagyma pesto ( ez alapján készítettem)
Hozzávalók a tetejére:
- tojás a lekenéshez
- szezámmag a szóráshoz ( elhagyható) ( ízlés és diéta szerint lehet sajt, vagy másféle mag)
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze.
5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsunk belőle két kört. Az egyiknek a tetejét kenjük meg a kókuszolajjal, szórjuk meg a finomra aprított medvehagymával. Helyezzük rá a másik kinyújtott lapot. Vágjuk 9 egyforma cikkre. Egyenként szorosan tekerjük fel a tészta szeleteket a hosszabbik oldalánál kezdve. Tojással kenjük le a tetejét, szójuk meg szezámmaggal és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 20 percig süssük, majd 180 fokon további 20 percig.
kcal: 84.51
fehérje: 3.12 g
szénhidrát: 1.6 g
zsír: 7.37 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: