Még tart a medvehagyma szezon, így most mindenbe kerül nálam. A kifliket először a húsvéti reggelire készítettem, ami tökéletes volt a főtt tojás és a sonka mellé. Majd újból elkészültek, akkor nem apróra vágott medvehagyma, hanem medvehagyma pesto került bele.
Hozzávalók 9 darab kiflihez
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze.
5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsunk belőle két kört. Az egyiknek a tetejét kenjük meg a kókuszolajjal, szórjuk meg a finomra aprított medvehagymával. Helyezzük rá a másik kinyújtott lapot. Vágjuk 9 egyforma cikkre. Egyenként szorosan tekerjük fel a tészta szeleteket a hosszabbik oldalánál kezdve. Tojással kenjük le a tetejét, szójuk meg szezámmaggal és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 20 percig süssük, majd 180 fokon további 20 percig.
kcal: 84.51
fehérje: 3.12 g
szénhidrát: 1.6 g
zsír: 7.37 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: