Túrógombóchoz hasonlító vegán gombócokat se lehetetlen készíteni tojás és túró nélkül. A kedvenc tavaszi gyümölcsömmel, az eperrel tálaltam.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók (6 kis gombóchoz és 3 eperrel töltött gombóchoz):
- 70 g Szafi Reform paleo palacsinta lisztkeverék vagy Szafi Reform süteményliszt
- 80 g Szafi Free gluténmentes zabdara/zabgríz
- 20 g Szafi Reform eritrit
- 1 kis csipet himalaya só
- 20 g frissen facsart citromlé
- vanília aroma
- 160 g víz
- 3 szem eper+ a díszítéshez
Forgatáshoz:
- zabkorpa ( gluténérzékenység esetén Szafi Reform földimandula panír)
- eritrit
A zabkorpát serpenyőben pirítsuk meg, néhányszor megkeverve hogy ne égjen le. Ha langyosra hűlt keverjünk hozzá ízlés szerint eritritet.
Gombóc elkészítése:
Rakjuk a vízbe a zabdarát, az édesítőt, a sót, és alacsony hőmérsékleten főzzük sűrűre.
Ezután tegyük bele a maradék hozzávalókat és keverjük csomómentesre. (Később, ha kihűlt kézzel is gyúrhatunk rajta, hogy jól elkeveredjenek az összetevők)
Ha kihűlt 1 órára rakjuk hűtőbe.
Ezután nedves kézzel készítsünk 9 db kis gombócot belőle, és forgassuk meg a pirított morzsában. 3 gombóc közepébe egy szem epret nyomtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: