Túrógombóchoz hasonlító vegán gombócokat se lehetetlen készíteni tojás és túró nélkül. A kedvenc tavaszi gyümölcsömmel, az eperrel tálaltam.
Hozzávalók (6 kis gombóchoz és 3 eperrel töltött gombóchoz):
Forgatáshoz:
A zabkorpát serpenyőben pirítsuk meg, néhányszor megkeverve hogy ne égjen le. Ha langyosra hűlt keverjünk hozzá ízlés szerint eritritet.
Gombóc elkészítése:
Rakjuk a vízbe a zabdarát, az édesítőt, a sót, és alacsony hőmérsékleten főzzük sűrűre.
Ezután tegyük bele a maradék hozzávalókat és keverjük csomómentesre. (Később, ha kihűlt kézzel is gyúrhatunk rajta, hogy jól elkeveredjenek az összetevők)
Ha kihűlt 1 órára rakjuk hűtőbe.
Ezután nedves kézzel készítsünk 9 db kis gombócot belőle, és forgassuk meg a pirított morzsában. 3 gombóc közepébe egy szem epret nyomtam.