Fittdiéta

Baconbe göngyölt töltött csirkemell csicsóka pogácsával

Ez a recept is úgy született, mint ahogy a legtöbbször. Megnéztem mi van a hűtőbe otthon, mivel ezt az ételt Anyuval készítettük. A csicsóka püréként nem ízlett, így gyors újratervezés, és “burgonya pogácsát” készítettünk belőle, ami nagyon finom lett.


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

 

Hozzávalók a töltött csirkemellhez:

  • 500 g csirkemell filé
  • 6 szelet bacon szalonna
  • 6 kisebb fej gomba
  • himalájai só
  • őrölt bors
  • kakukkfű

Hozzávalók a csicsóka pogácsához (9 darab)

  • 170 g csicsóka
  • 10 g cocomas
  • himalájai só
  • fokhagymapor
  • 30 g Szafi Free lángos lisztkeverék
  • 10 g bambuszrostliszt
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

A csiperke gombát nagyon apróra vágtam és egy serpenyőben megpirítottam.

A csirkemelleket sóval, borssal és kakukkfűvel fűszereztem. Egy folpackra helyeztem a bacon szeleteket, majd erre a csirkemell szeleteket. A csirkemell szeletekre helyeztem a megpárolt gombát, majd a fólia segítségével szorosan feltekertem, a két végét összecsavartam és csomót kötöttem rá. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütöttem.

A körethez a csicskát felkockáztam és enyhén sós vízben megfőztem. Ha puhára főtt, krumpli nyomóval pürésítettem és az összes többi hozzávalóval lágy tésztává gyúrtam. Ezután kis gombócokat formáztam belőlük, amit utána a kezemmel kilapítottam. Kevés kókuszolajon megsütöttem mindkét oldalát. Papírtörlőre szedtem.

Salátát tálaltunk mellé.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!