Egy tápláló, egészséges és diétás ebéd ötletet hoztam, de igazából bármelyik étkezésre kiváló lehet. Húsmentes napot tartottam, így tükörtojás, jégsaláta, bébispenót, kígyóuborka, párolt zöld spárga és grillezett csiperke gomba került a sós édesburgonya tócsnik mellé.
Hozzávalók (13-14 darabhoz):
Elkészítés:
Az édesburgonyát vágjuk félbe, villával szurkáljuk meg, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük 35-40 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk ki a belsejét. Villával pürésítsük, majd az összes többi hozzávalóval keverjük csomómentesre. Egy palacsintasütőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal és nagyjából egy evőkanálnyi masszát süssünk ki. Félidőben fordítsuk meg, és süssük meg a másik felét is.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 24,04
fehérje: 0,75 g
szénhidrát: 3,73 g
zsír: 0,6 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: