Sokféle kenyér receptet kipróbáltam már, illetve teszteltem a családon. Ez az egyik olyan recept, ami a leginkább ízlett mindenkinek, valamint tojásmentes, és a lehető legkevesebb munkával kész az egész. Az eredeti recept ITT található.
Hozzávalók (510 grammos kenyérhez):
Sütés előtti kenéshez :
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Öntsük őket egybe és dolgozzuk csomómentesre. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és formázzunk belőle egy 21 cm. hosszú rudat.
Rakjuk a tepsire, vágjuk be néhány helyen jó mélyen (2 cm) a tetejét és kenjük le az olajjal.Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó – felső programon 50 perc, majd 200 fokon további 20 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: