Úgy adódott, hogy nagy mennyiségben került hozzám friss spenót. Ami alap esetben simán elfogy, ha bébispenót lenne. De ez nem az volt. A bébi spenótót én napi szinten fogyasztom salátaként, de ez nálam nem igazán fogy. Így gyorsan csináltam belőle egy nagy adag spenót főzeléket, ami egészséges, gyorsan elkészíthető és vegán étrendbe is beilleszthető, ha más felétet készítünk hozzá. (a tojás természetesen nem vegán!) Emellett glutén és laktózmentes diétába is beilleszthető.
Hozzávalók 2 adaghoz:
Elkészítés:
Egy lábasba felteszünk egy evőkanálnyi sóval vizet forrni. A spenótleveleket a forrásba lévő vízbe helyezzük 2 percig, majd kiszedjük és hideg vízbe tesszük 2 percig.
Egy magas falú edénybe tesszük a spenótot egy fél merőkanálnyit teszünk hozzá a főzővízből. Hozzáadjuk a tejszínt és egy gerezd összenyomott fokhagymát. Az egészet botmixerrel pürésítjük. Egy lábasba alacsony lángon felforraljuk, és belekeverjük a sörélesztőpelyhet. Ízlés szerint még sóval ízesítjük.
Feltétként egy tükörtojást sütünk egy teáskanálnyi kókuszolajon vagy olívaolajon. A tükörtojást én egy kevés kurkumával, sóval és nigella maggal ízesítettem.
Tápérték 1 adagban ( 1 tükörtojással)
kcal: 205
fehérje: 19 g
szénhidrát: 5 g
zsír: 11 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: