Tökéletes húsmentes ebéd lehet, ha valami édesre vágynál. A gombóc vegán, laktózmentes, gluténmentes és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók ( 2 kis adag)
Hozzávalók a morzsához:
Hozzávalók a díszítéshez:
Elkészítés:
A kölest a vízzel, kókusztejjel és egy csipet sóval tedd fel főni, és főzd teljesen puhára. Közben keverd bele az eritritet. Tedd bele az 1 evőkanál Szafi Reform kókuszos desszert krémalap por alapot és a vanília aromát. Hagyd egy kicsit hűlni, addig készítsd el a morzsát. Ez sok minden lehet : pirított Szafi Reform süteményliszt, zabkorpa, földimandula panír stb. Nekem zabkorpa volt itthon, így azzal készítettem. Száraz serpenyőben megpirítottam a zabkorpát, közben figyeltem és kevergettem, hogy ne égjen le az alja. Ha kicsit kihűlt belekevertem az eritritet is. Ebben hempergettem meg a gombócokat. A kihűlt masszából 10 egyforma kis gombócot gyúrtam, majd az elkészült morzsában megforgattam. Eperrel, áfonyával és pár szem földimogyoróval díszítettem. Fogyaszthatunk hozzá eritrittel / vanília aromával/fahéjjal kikevert kókuszjoghurtot is.
Tápérték 1 adagban ( zabkorpás morzsával, dekoráció nélkül)
kcal: 244
fehérje: 7 g
szénhidrát: 64 g
zsír: 3 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: