Ha nem tudod mit kezdj a túlérett banánokkal, akkor itt egy tuti recept, hogyan használd fel őket. Egy laktató, de egészséges desszert vagy reggeli kicsiknek és nagyoknak.
Hozzávalók egy kisebb méretű banánkenyérhez:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A banánt villával pépesre nyomkodtam. Majd az összes hozzávalót hozzáadtam és egyneművé kikevertem. Egy kisebb kenyérformát vagy egy püspökkenyér formát kibéleltem sütőpapírral. Én most püspökkenyér formában sütöttem, így alufóliával és egy hőálló kis edénnyel leválasztottam a felét. ( ha nem szeretnénk így tenni, akkor a mennyiségeket duplázzuk meg, és süssünk teljes adag banánkenyeret)
Egyenletesen öntsük a formába a masszát. Egy fél banánt vágjunk el hosszába, és tegyük a massza tetejére. Két teáskanálnyi mogyoróvajjal locsoljuk meg. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt süssük készre. Rácson hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük.
Tálalhatjuk mogyoróvajjal, cukormentes lekvárral (házi lekvár recept ITT), gyümölcsökkel. Nekem ez a mennyiség 4 adagra volt elég.
Tápérték 1 kis méretű banánkenyérben:
kcal: 1011
fehérje: 24 g
szénhidrát: 173 g
zsír: 26 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: