Végre elkészítettem életem első pad thai ételét. Mondhatjuk, hogy ez volt a búcsú ebédem, vacsorám és az utolsó főzésem Budapesten. Egy darabig legalábbis biztos. 😉
Eredeti recept a Street Kitchen oldalán, ezen alakítottam minimálisan. Apró változtatások, mint hogy kevesebb rizstészta, több csirkemell, kevesebb mogyoró, kevesebb hozzáadott zsíradék. Ha a mennyiségekkel tudunk játszani, akkor tökéletesen beilleszthető egy egészséges életmódba.
Hozzávalók 4 adaghoz:
Hozzávalók a marinádhoz:
Hozzávalók a díszítéshez:
Elkészítés:
A rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és belekeverjük az apró kockákra vágott csirkemellet. A pácolt csirkemellet körülbelül 30-60 percig hűtőben pihentettem.
Egy magas falú serpenyőben (én wokot használtam) fél evőkanál olíva olajon, magas lángon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért és az egész chilit. Nálunk nem mindenki szereti erősen, ezért egészben tettem bele, aki szereti utána tudja vele ízesíteni. 2 perc pirítás után a marinádból kiszedett csirkemellet is a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a durva darabokra vágott pak choi-t. Beleöntjük a tésztát, ráöntjük a maradék marinádot. Alaposan összekeverjük és az edény egyik felébe toljuk a tésztát. A szabad felére beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet. Beledobjuk a mungóbabcsírát, meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal és fél lime levével. Aprított korianderrel (én ezt most kihagytam) és mogyoróval megszórva tálaljuk.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: