Ez a recept, valahogy mindig Spanyolországban kerül elő. 🙂 Először tavaly nyáron készítettem el, amikor egy barátnőmnél vendégeskedtem. Teljesen hagyományosan táplálkozó két tizenéves fiúnak is.
Most pedig szintén Spanyolországban, pár utcával arrébb, a szülinapomra készítettem el magamnak. Aztán rájöttem miért itt kerül elő leginkább. Mert semmi extra dolgot nem igényel. A lisztet hoztam magammal, azon kívül mindent lehet hozzá itt is kapni. Nem kell aggódnom, hogy nem ismerem a főzőlapot, a serpenyőt stb. és leragad vagy elszakad. Nem kell hozzá felverni a tojásfehérjét, nem kell hozzá sütőpor és még sorolhatnám, hány ezer buktatója van, ha idegen országban akarsz nekiállni a paleo palacsintának 😀
Hozzávalók 2 adaghoz ( kb 16 darab mini palacsintához):
Elkészítés:
Összekevertem a folyékony hozzávalókat, majd hozzáadtam a lisztet.
Miután állni hagytam, kanállal pici halmokat tettem a kókuszolajjal kikent, felforrósított teflon serpenyőbe. Utólag, ha nagyon sűrű lesz a pihentetés után, néha adok hozzá egy kevés vizet.
Lassú tűzön kb. 2-2,5 percig sütöttem oldalanként.
Tápérték 1 adag üres palacsintában:
kcal: 228.84
fehérje: 7.98 g
szénhidrát: 24.37 g
zsír: 9.55 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: