Hozzávalók: ( 10 darabhoz)
– 15 dkg sütőtök
– 10 g élesztő
– 1 dl langyos tej
– 50 g por eritrit
– 1 cs. xilites vaníliás cukor
– 13 dkg Dia-Wellness sütőliszt
– 2 evőkanál natúr joghurt
– egy csipet só
– fél narancs reszelt héja
– 8 kocka cukormentes étcsokoládé
– egy lapos teáskanál gyömbér/ fahéj/ szerecsendió
Elkészítés:
A langyos tejbe egy teáskanál cukrot teszünk, és a porélesztőt felfuttatjuk benne. A lisztbe elkeverjük a sütőtököt,a natúr joghurtot az eritritet, a xilites vaníliás cukrot, a csipet sót, a narancshéjat, és a fűszereket. Majd hozzá öntjük a felfuttatott élesztőt is. Letakarva egy órát kelesztjük. Ezután szilikonos muffin formák aljába kanalazzuk a masszát, úgy, hogy félig legyen a tetejére egy kocka cukormentes étcsokit teszünk, majd rákanalazzuk a massza többi részét. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Fahéjas porrá őrölt eritrittel megszórjuk, és így tálaljuk.
Az eredeti recept az Ízes élet oldalán található.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: